Gerald Maters voorzitter AJK Groningen

Akkerbouwer Gerald Maters uit Niekerk is de nieuwe voorzitter van het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK). Hij nam deze week het stokje over van Willem Smits.

Gerald+Maters+voorzitter+AJK+Groningen
© NVT

Maters runt samen met zijn broer een akkerbouwbedrijf in Niekerk. Daar telen zij naast 75 hectare pootaardappelen bieten, uien, graan en graszaad. Maters heeft onlangs afscheid genomen van voorzitter van het Agrarisch Jongeren Kontakt Hogeland.

Volgens de jonge ondernemer heeft Groningen belangrijke kansen en uitdagingen liggen. 'Samenwerking tussen de verschillende sectoren en het terugdringen van emissies op onze erven zijn daar voorbeelden van', stelt de nieuwe voorzitter.

Vernieuwen

'We moeten ons als agrarische sector blijven vernieuwen om concurrerend te blijven. Jonge boeren spelen daar een belangrijke rol in, maar daarvoor moeten zij wel de ruimte krijgen om hun bedrijf te kunnen ontwikkelen. Daar wil ik me samen met mijn collega-bestuurders sterk voor maken'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer