Opbrengst Duitse gerst gemiddeld 8,2 ton per hectare

De gemiddelde opbrengst van wintergerst in Duitsland ligt op dit moment op 8,2 ton per hectare. Het gaat om het gemiddelde van 71 meldingen van boeren.

Opbrengst+Duitse+gerst+gemiddeld+8%2C2+ton+per+hectare
© Nieuwe Oogst

De oogst van tarwe is net begonnen. De eerste zes meldingen laten een gemiddelde opbrengst zien van 5,4 ton per hectare. De eerste en enige melding van koolzaad laat een opbrengst zien van 4,9 ton per hectare.

Dat blijkt uit de oogstbarometer van de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG). De oogstbarometer bundelt met een snelle en eenvoudige enquête de informatie over de graanoogst in Duitsland. DLG vraagt anoniem naar de belangrijkste gewasparameters.

Vragenlijst

Na de positieve ervaringen van 2016 heeft DLG ook dit jaar de oogstbarometer voor boeren beschikbaar gesteld. Boeren kunnen de hoeveelheden en kwaliteit van wintergerst, koolzaad en tarwe invoeren via een korte vragenlijst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer