Eerste leghaantjescaravan gaat mobiel

Hanen trekken rond in een caravan met uitloop op de Oirschotse Heide. Het vlees van de dieren wordt in de regio afgezet.

Jan Baan, directeur Brabants Landschap, opende deze week de eerste mobiele leghaantjescaravan in Oirschot. Een vervolg op de mobiele kipcaravans van legpluimveehouders Peter en Esther van Agt, waarmee dit stel een Groene Corridor-ondernemersprijsvraag wonnen. In een mobiele eierautomaat verkopen zij Groene Woud-eieren.

'De leghaantjes, de broertjes van onze kippen, wonen nu voortaan ook in een rondtrekkende caravan', vertelt Peter. Hun bedrijf Bos en Akker laat de haantjes biologisch opgroeien. Het voer komt niet naar de haantjes toe, maar laatstgenoemden trekken rond in natuurgebied de Mortelen op gronden van Brabants Landschap.

'Een imponerend project in het Groene Woud dat de binnentuin is van de Brabantse steden. Stedenmensen recreëren hier graag, zien hoe de kippen leven, kunnen Groene Woud-eieren kopen en over een paar maanden haantjesvlees. Een mooie manier om consumenten te bereiken', aldus Baan.

Bijzondere smaak

De hanen gaan zelf op zoek naar torretjes, spinnen en kruiden. Deze haantjes groeien traag, wat met de natuurlijke voeding tot een bijzondere smaak leidt. Catering & Charcuterie De Lekkere Man is blij met de regionale productie van haantjesvlees. 'Het is vlees met meer pit dan het gemiddelde kippenvlees. Een leuk product om mee te werken', aldus de kok van het cateringbedrijf.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer