Eise+van+der+Sluis+wordt+directeur+LTO+Noord
Nieuws
© LTO Noord

Eise van der Sluis wordt directeur LTO Noord

Eise van der Sluis treedt op 1september aan als algemeen secretaris/directeur van LTO Noord. Zijn benoeming is donderdag bekend gemaakt.

Van der Sluis (49) volgt Roland Kip op die de organisatie begin dit jaar verliet. De nieuwe directeur van LTO Noord is nu nog directeur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Die organisatie verstrekt in opdracht van rijksoverheid, provincies en gemeenten verschillende soorten subsidies, waaronder POP3-subsidies voor plattelandsontwikkeling. In zijn functie als directeur leverde Van der Sluis een belangrijke bijdrage aan het vernieuwen van de noordelijke samenwerking tussen bedrijven, onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties.

Van der Sluis is geboren in Drachten, waar zijn vader vertegenwoordiger was van zuivelonderneming Friesche Vlag. Hij studeerde Juridische bestuurswetenschappen in Groningen. Daarna werkte hij als politiek beleidsadviseur voor de GPV-fractie (nu ChristenUnie) in de Tweede Kamer, als directeur van MKB Amsterdam en Randstad-Noord en als gemeentesecretaris van Achtkarspelen. In 2013 werd hij benoemd bij SNN.

Vernieuwende belangenbehartiging

LTO Noord-voorzitter Jakob Bartelds kijkt uit naar de samenwerking met Van der Sluis. 'We kijken continu naar vernieuwende manieren om de belangenbehartiging voor agrarisch ondernemers goed uit te voeren. Daarbij toetsen we wat leden verwachten. In dit proces gaat hij zeker een stimulerende rol spelen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer