HAK boekt 4 procent omzetgroei

Groenteconservenbedrijf HAK in Giessen zag afgelopen jaar de omzet toenemen met 4 procent van 74,8 miljoen naar 77,5 miljoen euro.

HAK+boekt+4+procent+omzetgroei
© HAK

Het verkoopvolume steeg ook met 4 procent naar 114,8 miljoen eenheden. HAK presenteert vrijdag de jaarcijfers van 2015.

Het operationele resultaat van de groenteverwerker steeg met maar liefst 27 procent tot 10,1 miljoen euro. De goede resultaten stelde HAK in de gelegenheid om de bankschulden met 35 procent terug te brengen tot 12,4 miljoen euro.

Populariteit peulvruchten

In een reactie op de resultaten, zegt CEO Timo Hoogenboom dat HAK optimaal heeft kunnen profiteren van de toenemende populariteit van peulvruchten. HAK zet zijn meeste producten af in de Benelux en Duitsland.

De meeste omzetgroei wist HAK met 9 procent te realiseren in België. Het marktaandeel van de verwerker steeg in Nederland met 1,4 procent naar 34 procent. In België noteert HAK een marktaandeel van bijna 20 procent.

Positie exportmarkt

Vanaf 2012 richt HAK zich volledig op de afzet van het eigen A-merk en niet meer op de productie voor diverse private labels.

Het bedrijf stelt zich tot doel om de marktpositie de komende jaren in Noordwest-Europa te verbeteren. HAK verwacht dat in 2020 het aandeel export meer dan 50 procent van de jaaromzet zal zijn.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer