Dutch+Flower+Group+wint+Familiebedrijven+Award
Nieuws
©

Dutch Flower Group wint Familiebedrijven Award

De Dutch Flower Group heeft de Familiebedrijven Award 2018 gewonnen. Het familiebedrijf werd gekozen uit een groep van vijf genomineerde ondernemingen.

De Dutch Flower Group, van de families Van Zijverden en Van Duijn, omvat dertig gespecialiseerde handelsbedrijven die gezamenlijk de hele sierteeltketen bedienen. De jury roemt DFG:' Het is een echt familiebedrijf dat internationaal een enorme groei doormaakt en inmiddels wereldwijd de grootste is in haar markt. Ondanks de groei is de organisatie erin geslaagd om niet alleen de participatie van haar medewerkers te stimuleren maar ook aan de familiecultuur vast te houden.'

'De Dutch Flower Group investeert volop in duurzaamheid. In de gebieden waar het familiebedrijf actief is worden goede doelen ondersteund en initiatieven opgezet om het leefklimaat en het welzijn van de hulpbehoevende medemens te verbeteren' aldus de jury. Marco van Zijverden, CEO van de Dutch Flower Group, ontving woensdag de Familiebedrijven Award 2018 uit handen van Jan Kees de Jager, voormalig staatsecretaris en minister van financiën en sinds 2014 CFO van KPN.

Ondersteunen van familiebedrijf

Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. De Stichting wordt hierbij ondersteund door KPMG en ABN Amro.

KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Nadat een top is bepaald, kiest de jury het winnende familiebedrijf. Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014), Koninklijke De Heus (2015), Enza Zaden (2016) en de Terberg Groep (2017) de award.

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer