Veel belangstelling voor Natuurlijk Ondernemen in Hoeksche Waard-West

Het project Natuurlijk Ondernemen in de Hoeksche Waard-West trekt veel belangstelling. In totaal 43 initiatiefnemers, ondernemers en burgers bezochten de eerste informatiebijeenkomst in het Wapen van Nieuw-Beijerland.

Veel+belangstelling+voor+Natuurlijk+Ondernemen+in+Hoeksche+Waard%2DWest
© SOHW

In het programma Natuurlijk Ondernemen trekken Samenwerkings Orgaan Hoeksche Waard (SOHW), gemeente Korendijk, provincie Zuid-Holland, Wereld Natuur Fonds, Havenbedrijf Rotterdam en Natuurmonumenten samen op om nieuwe economische activiteiten te creëren die bijdragen aan de aantrekkingskracht en beleving van het gebied.

Tijdens de brainstormsessies werd door de deelnemers meerdere keren het belang benadrukt van samenwerking en afstemming tussen initiatiefnemers om nieuwe concepten te ontwikkelen.

© SOHW

Schaal van Korendijk

Wethouder Gerard den Boer van ruimtelijke ordening in Korendijk stelde dat bij ontwikkeling van plannen de schaal van Korendijk een belangrijk gegeven is. 'Hoewel initiatiefnemers wel de ruimte moeten krijgen.'

Den Boer benadrukte dat de omgeving moet worden betrokken bij de plannen om draagkracht te creëren. Tot slot wees hij op de ontwikkeling van de omgevingsvisie Korendijk 'waarin duidelijk staat aangegeven wat de praktische mogelijkheden zijn in het gebied'.

Selectie

Tot 16 april kunnen betrokkenen zich nog inschrijven om mee te doen met hun plan. Daarna wordt een selectie gemaakt van de zes tot acht meest veelbelovende initiatieven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer