Zandvoort+weert+herten+waterleidinggebied+met+hek
Nieuws
© Vidiphoto

Zandvoort weert herten waterleidinggebied met hek

Gemeente Zandvoort gaat een meterslang hek plaatsen om herten uit het waterleidinggebied tegen te houden, meldt Omroep Noord-Holland.

De gemeente heeft daartoe besloten op initiatief van een aantal inwoners. Het hek wordt 700 meter lang en twee meter hoog en wordt geplaatst aan de zuidkant van het dorp. Het idee is afkomstig van een groep inwoners, die zich bekommert om het lot van de dieren, geeft Omroep Noord-Holland aan.

De badplaats kampt al jarenlang met veel hertenoverlast. Om de hertenpopulatie terug te dringen, werd in 2016 besloten om de dieren af te schieten. Dat heeft niet het gewenste resultaat. De gemeente plaatst het hek in augustus. Na drie jaar worden gekeken of het hek de herten uit Zandvoort houdt.

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer