Zetor+presenteert+nieuws+op+Techagro
Nieuws
© Zetor

Zetor presenteert nieuws op Techagro

Het Tsjechische Brno staat in de tweede week van april weer in het teken van de tweejaarlijkse landbouwbeurs Techagro. Fabrikant Zetor toont hier de Major, Forterra en de Proxima.

Op deze thuisbeurs voor Zetor zal de Major weer de aandachttrekker zijn met het nieuwe uiterlijk van de Italiaanse ontwerpstudio Pininfarina. Nieuw aan de Major is dat nu ook de CL-uitvoering wordt geleverd met een geremde vooras door de automatische inschakeling van de voorwielaandrijving.

De Forterra bestaat twintig jaar en heeft meerdere vernieuwingen gekregen. De Forterra's HSX en HD zijn nu uitgevoerd met een 30/30 Eco-transmissie om bij passende werkzaamheden met een lager toerental te kunnen rijden en zo 10 tot 18 procent brandstof te besparen en minder geluid te produceren.

Assen

De Forterra CL en HSX hebben zwaardere achterassen. De Forterra CL heeft nu een direct geremde vooras met natte schijfremmen in plaats van het inschakelen van de voorwielaandrijving. De remmen worden versterkt door hydroboosters. Deze geven extra hydraulische druk op de remcilinders. Dit geldt ook voor de HSX en die biedt ook als optie een geveerde vooras.

De Forterra HD heeft evenals de Crystal een pneumatisch remsysteem en standaard een geveerde vooras. De Forterra HD heeft nu een 10 centimeter hogere cabine met een verbeterde cabinevering. Bij de Forterra HD is het motortoerental te programmeren en op te slaan. De nieuwe Forterra's zijn Isobus-voorbereid.

Remversterking

De Proxima HS is eveneens uitgevoerd met hydrobooster voor de remversterking. De Proxima Cl is uitgevoerd met een duohydrauliekpomp, die ook de remcilinders aanstuurt en met een direct geremde vooras met natte schijfremmen.

Alle nieuwe Zetors hebben een nieuw dashboard, kleurencodering van de bedieningshendels en toetsen, en een elektrisch bediende hand- en voetgas. Dit was ook al op type 2017 (geldt alleen voor Tier IV).

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer