Onderzoek duurzame zeewierteelt gestart

Wageningen UR en Stichting Noordzeeboerderij werken sinds 1 maart samen met negen partners uit de zeewiersector aan de ontwikkeling van een volwaardige duurzame zeewiersector.

Onderzoek+duurzame+zeewierteelt+gestart
© Eigen Foto

Bij een volwaardige en duurzame sector denken partijen aan multifunctionele zeewierboerderijen in de Noordzee met daarop aangesloten op het land een keten voor logistiek, verwerking en afzet naar de voedingsmiddelenindustrie.

Het onderzoek naar duurzame teelt van zeewier in de Nederlandse wateren moet resulteren in het inzetten van zeewier als duurzame bron voor gezonde voedingsmiddelen, voedingsadditieven en diervoeding.

Voedselproduct

Het onderzoeksprogramma ProSeaWeed start met onderzoek naar de effecten van zeewier als veevoersupplement, wordt via normering en standaardisering een basis gelegd voor veilig gebruik van zeewier als voedselproduct. Daarnaast wordt de ecologische inpasbaarheid van grootschalige zeewierteelt onderzocht via zeewierpilots op de Noordzee, 15 kilometer uit de kust van Scheveningen.

Geïnteresseerde bedrijven worden uitgenodigd om zich bij ProSeaweed aan te sluiten om gezamenlijk nieuwe kennis te ontwikkelen of om creatieve ideeën op te doen om nieuwe innovaties in de markt te kunnen zetten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer