Vondst+kievitsei+Botersloot+start+weidevogelseizoen
Nieuws
© VidiPhoto

Vondst kievitsei Botersloot start weidevogelseizoen

Het eerste kievitsei is woensdag gevonden in polder Botersloot in gemeente Giessenlanden. Met die vondst is weidevogelseizoen 2018 begonnen. Dat is iets later dan normaal door de recente vorstperiode.

Deze vondst is woensdag om 18.14 uur gemeld bij LandschappenNL. Het ei is later op de avond gecontroleerd en er is vastgesteld dat het een vers ei is. De vinder is André Hornstra, vrijwilliger bij de Natuur en Vogelwacht Alblasserwaard. Het ei is gevonden op een weiland in polder Botersloot.

Vrijwilligers trekken vanaf nu tot half juni het land in om waar nodig samen met boeren nesten te zoeken en te beschermen. De vrijwilligers worden geleverd door de provinciale Landschapsbeheerstichtingen, de Bond van Friese Vogelwachten en de weidevogelcommissie Vanellus vanellus van stichting Beheer Natuur en Landelijk Gebied (SBNL).

Bekijk meer over:

GPS spaart kievitsnest tijdens het maaien Multifunctionele landbouw

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer