Nieuwe+groene+cirkel+in+Hoeksche+Waard
Nieuws
© Dirk Hol

Nieuwe groene cirkel in Hoeksche Waard

In de Hoeksche Waard is een Groene Cirkel-project gestart voor het ontwikkelen van duurzame en innovatieve landbouw en voedselketens in de Hoekse Waard en op Goeree Overflakkee.

Het project wordt gedragen door boeren, de regionale Rabobank, gemeente Goeree Overflakkee, regio Hoeksche Waard (SOHW) en provincie Zuid-Holland. Een groene cirkel is een ketennetwerk, waar zowel de vraagkant als aanbodkant is vertegenwoordigd.

Het gezamenlijk doel is om vanuit de keten een economisch systeem te realiseren dat is gericht op het verbeteren van de economische positie van boeren en inkomensstijging per hectare. Hierdoor ontstaat vervolgens ruimte voor duurzame investeringen in landschap, milieu en biodiversiteit.

Actie

Het doel is om niet alleen met elkaar te praten over de uitdagingen die er zijn in de agrarische sector, maar echt in actie te komen om op een duurzame en innovatieve manier de economische positie van de boeren in de Hoeksche Waard en op Goeree Overflakkee te verbeteren en te zorgen voor een toekomstbestendige sector.

'Met het bouwen van een constructief platform voor regionale agrarische ondernemers, kunnen zij straks duurzame en innovatieve investeringen doen die leiden tot een beter bedrijfsresultaat. Als provincie stimuleren we deze ontwikkeling van harte', zei gedeputeerde Han Weber van Zuid-Holland bij het startmoment.

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer