Valtra+SmartTouch+opnieuw+bekroond
Nieuws
© Eigen Foto

Valtra SmartTouch opnieuw bekroond

Valtra heeft met haar nieuwe armleuning en SmartTouch gebruikersinterface de iF Design Award in de wacht gesleept.

De iF Design Award is een van de meest prestigieuze designonderscheidingen ter wereld,. Dit jaar namen meer dan 6.400 ontwerpen uit 54 landen deel aan de competitie. De winnaars werden aangewezen door een internationale jury van 63 deskundigen.

'De SmartTouch heeft nu zowel de iF Design Award als (verleden jaar) de Red Dot Award gewonnen. Met deze onderscheidingen wordt het grote belang erkend van een gebruiksvriendelijke en functionele gebruikersinterface als het gaat om de algehele productiviteit van trekkers. Daarnaast wordt op deze manier erkend dat wij met onze R&D-inspanningen voor de lange termijn een nieuwe norm voor onze industrie hebben gesteld', zegt Kimmo Wihinen van Valtra.

Gebruiksgemak

SmartTouch staat voor een nieuwe armleuning en gebruikersinterface, die in Finland zijn ontwikkeld en in 2017 werden gelanceerd. Zowel de armleuning als de gebruikersinterface zijn baanbrekend als het gaat om gebruiksgemak en in deze ontwikkeling zijn de vaardigheden van vooraanstaande experts op veel gebieden bijeengebracht.

Alle bedieningen van de SmartTouch armleuning zijn logisch geplaatst en gemakkelijk bereikbaar. Er is veel aandacht besteed aan ergonomie, comfort voor chauffeurs, gebruiksgemak en overzichtelijkheid. Ook de materialen zelf zijn speciaal geselecteerd voor het beoogde gebruik en ondersteuning van de algehele functionaliteit.

Onderscheidingen

Valtra heeft verleden jaar diverse internationale onderscheidingen mogen ontvangen, waarin de nieuwe SmartTouch armleuning en gebruikersinterface een belangrijke rol speelden: Red Dot 2017, Tractor of the Year 2018 & Best Design 2018 en Machine of the Year 2018.

De iF Design Award wordt al 65 jaar uitgereikt om hoogwaardige designs te erkennen. De onderscheiding wordt toegekend door iF International Forum Design GmbH, de oudste onafhankelijke designorganisatie in de wereld. De uitreikingsceremonie was op 9 maart in München.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer