Opnieuw+vogelgriep+eendenbedrijf+Kamperveen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Opnieuw vogelgriep eendenbedrijf Kamperveen

Op een eendenbedrijf in Kamperveen zou vogelgriep zijn uitgebroken, meldt RTV Oost. Het ministerie van Landbouw kan de uitbraak nog niet bevestigen.

Het zou gaan om een eendenbedrijf in Kamperveen, geeft RTV Oost aan. Dat werd in 2014 en 2016 ook getroffen door vogelgriep. Twee weken geleden werd vogelgriep van het type H5N6 vastgesteld op een vermeerderingsbedrijf in Oldekerk in Groningen. Begin december op een eendenbedrijf in Biddinghuizen. Daarom geldt er sinds 8 december een ophokplicht voor pluimvee.

LTO/NOP hadden vorige week nog goede hoop dat de ophokplicht aan het einde van de maand zou worden afgeschaft. Die kans lijkt verkeken als er in Kamperveen inderdaad sprake is van een vogelgriepuitbraak. Het verlengen van de ophokplicht betekent een afwaardering van vrije-uitloopeieren vanwege de zestien wekentermijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer