E%2Dlearning+Varkens+past+bij+leven+lang+leren
Nieuws
© Maartje van Berkel

E-learning Varkens past bij leven lang leren

Een paar honderd varkenshouders meldden zich deze week tijdens de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Venray aan voor E-learning Varkens. Dat is een digitaal platform om thuis kennis op te halen en te verfrissen.

Het gratis platform gaat 1 april online, maar tijdens de LIV kon al kennis worden gemaakt met de eerste module die gaat over kraamstalmanagement. Die is kernachtig en helder geformuleerd, ziet er overzichtelijk uit en is sprekend geïllustreerd. Als vanzelf scrollt de lezer van het ene naar het andere blad.

Elk kwartaal komt er een nieuwe module bij. In de volgende staan de inseminatie- en drachtstal centraal. Dan volgen biggenopfok, vleesvarkens en opfokzeugen. De laatste module verschijnt in juni 2019 en gaat over varkenshouderij en omgeving.

Onderwijs

E-learning Varkens is primair ontwikkeld voor het onderwijs, maar leent zich ook uitstekend voor het opfrissen en bijhouden van kennis en het tegen het licht houden van de processen zoals die lopen op het eigen bedrijf. Het e-learningplatform is ontwikkeld door CIV Agrifood en Roodbont Publishers, samen met Topigs Norsvin, Trouw Nutrition en Boehringer Ingelheim.

'Kennis vormt de basis voor een gezonde varkenshouderij en die kennis moet voor iedereen toegankelijk zijn', zeggen de partners uit het bedrijfsleven. 'Daarnaast leven we in een tijd van een leven lang leren. Digitaal kan dat eenvoudig, net als het actueel houden van de stof die aan bod komt', geven de drie partners aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  35° / 23°
  20 %
Meer weer