DeLaval MyGrazing 720 registreert weidegang

DeLaval brengt de MyGrazing 720 voor het komende weideseizoen op de markt als goedgekeurd registratiesysteem voor weidegang. Stichting Weidegang gaf daarvoor de goedkeuring.

MyGrazing 720 registreert automatisch de bewegingen van de koe met herkenpunten bij de in- en uitgang van de stal. Daarmee is het systeem in staat om onder andere het aantal uren dat de koe in de weide is geweest exact te registeren.

De in MyGrazing 720 aanwezige rapportagetool op de smartphone of webapplicatie geeft de veehouder actuele informatie over het weidegedrag van zijn veestapel en de voortgang van de weidegang over het hele seizoen. De veehouder kan dit gebruiken om naar zijn zuivelverwerker te laten zien dat hij voldoet aan de weidegangcriteria van minimaal 120 dagen weiden en op jaarbasis minimaal 720 weide-uren.

Selectiepoorten

Het systeem dat werkt met selectiepoorten en een speciaal ontwikkelde weideterugloop. Na validatie van de gegevens is MyGrazing 720 door de Stichting Weidegang onlangs toegevoegd aan de lijst met goedgekeurde systemen. Hiermee is het voor bedrijven met een DeLaval melkrobot mogelijk om gedurende het weideseizoen 2018 automatisch de weidegang te registeren en daarmee naar de zuivelverwerker te laten zien dat het weidemelk is.

Afhankelijk van de opstelling in de stal is het mogelijk om koeien direct uit de DeLaval VMS melkrobot naar de weide te selecteren of via een weidepoort. Voor een snelle en vlotte terugloop de stal in, is de weideteruglooppoort ontwikkeld. De ervaring van DeLaval in doorloopherkenning in de melkstal is hierin verwerkt in combinatie met de bekende DeLaval transponder of oortransponders.

Flexibiliteit

Het systeem is flexibel qua configuratie en kan werken met meerdere in- en uitgangen en is per groep te configureren in DelPro Farm Manager. De plaatsing van de weideteruglooppoort kan zowel buiten als binnen, waarmee er grote flexibiliteit is in het vinden van de meest efficiënte opstelling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 16°
  70 %
Meer weer