NVWA+treft+opnieuw+tomatenchlorosevirus+aan
Nieuws
© Nieuwe Oogst

NVWA treft opnieuw tomatenchlorosevirus aan

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft opnieuw tomatenchlorosevirus vastgesteld op een bedrijf.

In totaal zijn na de laatste vondst bij elf bedrijven besmette planten aangetroffen. De NVWA breidt het onderzoek naar de verspreiding van het virus uit. Dat beperkte zich tot bedrijven met belichte teelt van tomaat, maar wordt ook ingevoerd voor de onbelichte teelt van tomaat en andere gewassen als paprika, Spaanse peper en aubergine.

Het kernteam van TuinbouwAlert bepleit ook onderzoek bij sierteelt (vooral petunia) en meer snelheid in het onderzoek naar de verspreiding van het virus. Het kernteam benadrukt dat bij vermoedens van besmetting met virus in het gewas, de teler verplicht is daarvan melding te doen bij de NVWA. Het is bovendien raadzaam contact op te nemen met de eigen brancheorganisatie voor advies en ondersteuning.

Bijeenkomsten

Op verzoek van tomatentelers organiseert TuinbouwAlert nieuwe informatiebijeenkomsten over de plantenziekte. Die vinden op woensdag 28 februari plaats in Venlo en Bleiswijk.

Bekijk meer over:

Weer

  • Dinsdag
    14° / 9°
    30 %
  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    16° / 9°
    10 %
Meer weer