NFO+zet+zich+in+voor+brede+toelating+spintbestrijder
Nieuws
© VidiPhoto

NFO zet zich in voor brede toelating spintbestrijder

Samen met toelatingshouder Bayer Crop Science heeft de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) een brede toelating van het spintbestrijdingsmiddel Cantack in de fruitteelt gerealiseerd.

De NFO heeft met financiering vanuit het Fonds Kleine Toepassingen de toelatingsonderzoeken voor steenfruit in Duitsland aangekocht. Hierdoor kon direct met de aanvraag van Bayer voor appel en peer de toelating in pruim en kers worden meegenomen. Daarnaast is het gelukt om een beperkte toelating in houtig kleinfruit te realiseren.

Cantack is een gewasbeschermingsmiddel voor de bestrijding van vooral fruit- en bonenspintmijt. Aanvulling van het pakket om mijten te bestrijden was hard nodig, meldt Frederik Bunt in een persbericht van NFO. Bunt is binnen de belangenorganisatie voorzitter van de productgroep steenfruit.

Natuurlijk evenwicht

'Met deze toelating is een mooie stap gezet om ook in kersen en pruimen te kunnen corrigeren als het natuurlijke evenwicht tussen schadelijke en nuttige mijten verstoord is.' De NFO omschrijft de toelating bovendien als uniek, omdat dit het eerste Ctgb-besluit is waarbij geen specifieke driftreducerende technieken zijn voorgeschreven, maar een driftreducerende klasse.

Het gebruik van Cantack in de teelt van bramen, frambozen en bessen is beoordeeld volgens het artikel 51 EG 1107/2009. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het risico van het gebruik van dit middel in deze teelten is daarom de verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 15°
  70 %
 • Maandag
  21° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  30 %
Meer weer