Garantieprijs+FrieslandCampina+opnieuw+onderuit
Nieuws
© Gertjan van der Wal

Garantieprijs FrieslandCampina opnieuw onderuit

FrieslandCampina heeft de garantieprijs voor boerderijmelk voor februari op 35,75 euro per 100 kilo melk vastgesteld. Dat is een daling van 1,75 euro ten opzichte van januari waarin 37,50 euro werd betaald.

De daling van de garantieprijs is volgens het zuivelconcern het gevolg van de verwachting dat de melkprijzen van een aantal referentiebedrijven zullen dalen.

De neerwaartse trend van de notering van zuivelproducten, met name kaas en wei, zet door als gevolg van het toenemende melkaanbod. In januari daalde de garantieprijs ook al met 4 euro. In december werd namelijk nog 41,50 euro betaald.

Biologische melk

De garantieprijs voor biologische boerderijmelk voor februari blijft gelijk op 49 euro per 100 kilo melk. De biologische melkprijzen zullen naar verwachting wel dalen, verwacht FrieslandCampina. Dat geldt ook voor de melkprijzen van een aantal referentiebedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  10 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer