Sensus+sluit+uitdagende+campagne+af
Nieuws
© Willem Paterik

Sensus sluit uitdagende campagne af

Op de locatie in Roosendaal verwerkte Sensus eerder vandaag de laatste cichoreiwortels van oogst 2017.

Volgens Sensus komt daarmee een einde aan een uitdagende cichoreicampagne. De verwerker verwijst onder meer naar de weinig optimale oogstcondities van deze herfst. Ondanks de soms ongunstige omstandigheden is nagenoeg alle cichorei wel geoogst.

Het einde van de campagne is anderhalve week eerder dan vorig jaar. Dat heeft te maken met een kleiner areaal cichorei en de iets vroegere start. Overigens zorgden de uitstekende wortelopbrengsten er uiteindelijk voor dat de campagne enkele dagen langer duurde dan aanvankelijk berekend.

Meer dan 10 ton

In een eerder bericht meldde Sensus al dat de gemiddelde opbrengsten per hectare dit jaar uitkomen op 8,5 ton inuline per hectare. De wortelopbrengsten zijn gemiddeld ongeveer 55 ton per hectare. Dankzij de uitstekende groeiomstandigheden in 2017 realiseerden diverse cichoreitelers inulineopbrengsten van meer dan 10 ton per hectare.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  8° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer