Marktaandeel+Albert+Heijn+stijgt+opnieuw
Nieuws
© Albert Heijn

Marktaandeel Albert Heijn stijgt opnieuw

Albert Heijn heeft zijn marktpositie verder versterkt. Het marktaandeel van de supermarktketen groeide in 2017 naar 35,3 procent. Dat was in 2016 nog 35,2 procent.

De 130-jarige grootgrutter baseert zich op cijfers van marktonderzoeker Nielsen. Het supermarktbedrijf voerde afgelopen jaar een reeks vernieuwingen door. In februari introduceerde het Bakery Café en de Deli Kitchen waar klanten zelf vers bereid producten kunnen samenstellen voor directe consumptie of voor thuisgebruik.

AH voerde daarnaast een flinke suikerreductie door in het schap met frisdrank voor kinderen en het schap met sappen waardoor per jaar 50 miljoen minder suikerklontjes worden geconsumeerd. Op het gebied van duurzaamheid sloot het een overeenkomst met Royal A-ware voor het realiseren van een duurzamere en transparante productieketen voor zuivelproducten.

In totaal werden 49 AH-supermarkten vernieuwd op het gebied van format en duurzaamheid, zoals de vernieuwde AH XL in Alkmaar die door onder andere een energiezuinig koel- en klimaatsysteem en 1.500 zonnepanelen CO2 neutraal is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
Meer weer