Nog 33 veehouderijen overschrijden fijnstofwaarden

Nog 33 veehouderijen staan op de lijst die een overschrijding veroorzaken of dreigen te veroorzaken van één of meer van de grenswaarden voor fijnstof.

Nog+33+veehouderijen+overschrijden+fijnstofwaarden
© Wiermans

Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat,. De lijst is gepubliceerd op basis van de jaarlijkse monitoring van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit.

Ten opzichte van de lijst van december 2016 zijn negen veehouderijen van de lijst afgevoerd en zijn geen nieuwe veebedrijven toegevoegd.

Regio's

Van de 33 bedrijven die de grenswaarden overschrijden bevinden zich er elf in Gelderland, tien in Noord-Brabant en twaalf Limburg. In Gelderland gaat het om bedrijven in Barneveld, Ede en Woudenberg. De Brabantse bedrijven bevinden zich in de gemeenten Asten, Bernheze, Cuijk, Deurne, Gilze en Rijen, Oirschot, Someren en Woudrichem. De bedrijven in Limburg op de lijst liggen in de gemeenten Nederweert, Peel en Maas en Venray.

De maatgevende grenswaarde voor fijnstof is de 24-uurgemiddelde grenswaarde van 50 microgram per kuub, die maximaal 35 dagen per kalenderjaar mag worden overschreden. Er staan 33 bedrijven op de lijst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer