Omzet+REO+Veiling+blijft+nagenoeg+gelijk
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Omzet REO Veiling blijft nagenoeg gelijk

De REO Veiling in Roeselare heeft in 2017 een omzet behaald van ruim 175 miljoen euro. Dit resultaat is vergelijkbaar met 2016.

Prei was opnieuw het belangrijkste product voor de veiling met een verkoopwaarde van meer dan 30 miljoen euro. Tomaat volgt op een tweede plaats. De veiling spreekt de verwachting uit dat tomaat in de toekomst prei mogelijk inhaalt omdat de aanvoer de komende jaren stijgt.

Champignons, aardbeien en witlof zijn net als in 2016 de drie andere producten die in de top-5 van de Belgische veiling staan. Naast tomaten deden ook andere kasgroenten het goed. Courgetten en komkommers waren eveneens stijgers.

Vooral in binnenland

De binnenlandse markt was vorig jaar goed voor 55 procent van de afzet. Voor de veiling wordt Frankrijk steeds meer een tweede thuismarkt met een aandeel van bijna een kwart in de omzet. De producten onder de kwaliteitsmerken Fine Fleur en Flandria vonden het afgelopen jaar beter hun weg naar Italië en Spanje.

In het verleden viel de omzet drie keer hoger uit dan in 2017, waaronder in 2016 toen aan het eind van de rit 177 miljoen euro op de teller stond. Ten opzichte van dat jaar daalde het aangevoerde volume in 2017 licht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 6°
  90 %
 • Dinsdag
  7° / 1°
  80 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  70 %
Meer weer