AgroVision strijdt met Belgen tegen aardappelziekte

AgroVision uit Nederland en het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) uit België gaan samenwerken. Ze bundelen hun krachten tegen aardappelziekte.

AgroVision+strijdt+met+Belgen+tegen+aardappelziekte
© Nieuwe Oogst

AgroVision lanceert binnenkort haar teeltregistratiepakket CropVision op de Belgische markt via haar Belgische dochter CercoSoft. Vanuit het teeltregistratiepakket wordt een link gemaakt met de perceelsgerichte waarschuwingen die PCA aanbiedt voor phytophthora en alternaria.

Met de aangekondigde samenwerking verwachten beide organisaties boeren en loonwerkers nog uitgebreider te kunnen ondersteunen bij hun besluitvormingsprocessen rond gewasbescherming in aardappelen.

Teeltregistratie

Voor AgroVision betekent de samenwerking een eerste stap met CropVision in België. AgroVision verwacht dat de wetenschappelijke input van PCA ook voor Nederlandse telers interessant gaat worden.

Voor PCA betekent de samenwerking dat het zijn leden de mogelijkheid biedt om de teeltregistratie, die voor de perceelsgerichte adviezen tegen aardappelziekte moet gebeuren, te doen in het pakket van AgroVision.

Vertrouwde informatie

AgroVision en PCA verwachten veel van de samenwerking. 'Voor Vlaamse telers zijn de adviezen van PCA een begrip. We bieden hen de kans om via CropVision toegang te (blijven) hebben tot die vertrouwde informatie die al meer dan twintig jaar zijn deugdelijkheid heeft bewezen', zegt Agrovision-directeur Karel Heijink.

PCA-directeur Bruno Gobin onderstreept het belang van goede teeltregistratie. 'De Vlaamse akkerbouwbedrijven worden steeds groter. Het behouden van het overzicht over veel percelen is niet eenvoudig. Teeltregistratie is dan een ideaal hulpmiddel. En die verzamelde informatie helpt ook om onderbouwde adviezen te formuleren waar telers hun profijt mee kunnen doen. Dat biedt kansen voor kennisinstellingen, maar ook voor toeleveranciers.'

Publieke opinie

Gedeputeerde Alexander Vercamer, voorzitter van de Raad van Bestuur van PCA wijst dan weer op het belang van teeltregistratie voor de verwerkende industrie. 'Onder invloed van consumentenorganisaties en publieke opinie eisen steeds meer retailers en restaurantketens inzage in het volledige productieproces. Teeltregistratie biedt dan ook kansen voor onze verwerkende industrie en is in die zin belangrijk voor het volledige agrovoedingscomplex.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer