Ook Lidl steunt robuuste biologische aardappel

Naast Aldi Inkoop ondertekende ook Lidl Nederland het convenant 'Versnelde transitie naar robuuste aardappelrassen' deze week tijdens PotatoEurope.

Ook+Lidl+steunt+robuuste+biologische+aardappel
© Nieuwe Oogst

Verder meldt biologische ketenorganisatie Bionext in een persbericht dat ook inkooporganisatie Superunie van plan is om het convenant binnenkort te ondertekenen. Het convenant steunt de inzet van de biologische aardappelsector om via de teelt van robuuste rassen een duurzaam antwoord te geven op phytophthora.

Albert Heijn en Jumbo ondertekenden het convenant al in augustus tijdens de presentatie. Het voornemen van de retail is om in 2020 alleen nog rassen in het biologische winkelschap op te nemen die genetisch voldoende weerstand bieden aan de phytophthoraschimmel.

Duurzaam niet duur

Sanne Bogaarts, manager duurzaamheid bij Lidl Nederland, noemt het ondertekenen van het convenant een logische stap. 'Wij streven naar meer biologisch en duurzaam product in ons AGF-schap. Daarom werken we al jaren samen met onze leveranciers aan een duurzamer assortiment en willen we laten zien dat duurzaam niet duur hoeft te zijn.'

Lidl en Aldi ondertekenden het convenant gisteren tijdens PotatoEurope. Ook werden daar ondersteuningsverklaringen getekend door aardappelbedrijf Schaap Holland en aardappelgroothandel A.C. Loogman. Hun steun betreft de begeleiding van de biologische teelt en de afzet vanuit de handel van robuuste aardappelen via de retail.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer