Insectenpetitie ruim 100.000 keer ondertekend

De petitie 'Red onze insecten' van Natuurmonumenten is in totaal door 100.473 Nederlanders ondertekend.

Insectenpetitie+ruim+100%2E000+keer+ondertekend
© VidiPhoto

Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten, overhandigde gisteren de handtekeningen in Den Haag aan minister Carola Schouten van Landbouw. Daarbij vroeg Van den Tweel de minister om te investeren in samenwerking voor omschakeling naar een duurzame en natuurinclusieve landbouw.

Natuurmonumenten startte de petitie in oktober na onderzoek in Duitsland waarbij is aangetoond dat de populaties vliegende insecten met driekwart is afgenomen in een tijdsbestek van 27 jaar. De natuurorganisatie wijst op het belang van insecten voor de landbouw, voor een gezond bodemleven en als voedselbron voor talrijke dieren.

Natuurlijke aanpak

Volgens Van den Tweel loopt de Nederlandse landbouw voorop als het gaat om duurzaamheid, veiligheid en ambitie. Hij vindt echter ook dat de landbouw met minder chemie zou moeten kunnen en met meer biologie. 'Met de minister en de boeren willen we verkennen hoe een natuurlijke aanpak breder ingezet kan worden.'

Schouten noemde in een eerdere reactie de uitkomsten van het Duits onderzoek naar de insectensterfte al zorgwekkend. Zij wil snel een analyse laten maken om meer te weten te komen over de situatie rond insecten in Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer