World Potato Congress verkiest Dublin boven Emmeloord

Emmeloord is afgewezen als locatie voor de World Potato Congress in 2021. De organisatie van het internationale aardappelevenement geeft voor de elfde editie de voorkeur aan Dublin.

World+Potato+Congress+verkiest+Dublin+boven+Emmeloord
© Ruud Ploeg

Agrofoodcluster, de stichting die de Nederlandse kandidatuur coördineerde, reageert teleurgesteld op de afwijzing. 'Het naar Nederland halen van dit aardappelcongres was een breed gedragen initiatief van de gemeente Noordoostpolder, de Nederlandse overheid en de Nederlandse aardappelsector', vertelt directeur Cor van Veldhuijzen van Agrifoodcluster.

'We hebben met onder meer de NAO (Nederlandse Aardappelorganisatie), de BO-Akkerbouw, het ministerie van EZ en Wageningen UR een mooi bidbook samengesteld. Het hele traject van de kandidaatstelling is goed verlopen, daar kijken we met een tevreden gevoel op terug. Maar wel jammer dat de keus niet op ons is gevallen.'

Natte weersomstandigheden

De organisatie van de World Potato Congres bezocht afgelopen september het beursterrein van PotatoEurope om een indruk te krijgen van de locatie Emmeloord. De natte weersomstandigheden van toen en het afgelasten van de eerste beursdag waren volgens Van Veldhuijzen niet van invloed op het uiteindelijke besluit om niet naar Nederland te komen.

'In de afwijzingsbrief die we hebben ontvangen, staat dat de organisatie van de World Potato Congres kiest voor Dublin vanwege de ruimere faciliteiten, de logistieke voordelen en de charme van een grote stad', vertelt Van Veldhuijzen. Komend jaar wordt de tiende editie van de World Potato Congress gehouden van 27 tot en met 31 mei in Cusco in Peru.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer