Schouten+belooft+proef+met+Kringloopwijzer
Nieuws
© DIRK HOL

Schouten belooft proef met Kringloopwijzer

Het ministerie van Landbouw is bereid een praktijkproef te starten met de Kringloopwijzer voor een bedrijfsspecifieke verantwoording van de mineralenkringloop in de melkveehouderij.

Minister Carola Schouten deed deze toezegging donderdag tijdens een Algemeen Overleg over het Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn. Het CDA en ChristenUnie hadden om een praktijkonderzoek naar de Kringloopwijzer verzocht.

Schouten zegde een beperkte pilot toe bij verschillende type bedrijven op verschillende grondsoorten. 'Deze melkveehouders moeten wel in de proef passen. We moeten deze test scherp neerzetten en goed monitoren of de Kringloopwijzer überhaupt werkt', aldus de minister. De proef moet in 2018 van start gaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
Meer weer