POV+wil+ale+feiten+mestfraude+op+tafel
Nieuws
© Haijo Dodde

POV wil ale feiten mestfraude op tafel

De POV wil dat alle feiten op tafel komen. 'Er moet glashelder duidelijk worden wat de oorzaken zijn van de fraude. Als die oorzaken bekend zijn, dan kunnen passende oplossingen worden geformuleerd', zegt POV-voorzitter Ingrid Jansen.

'Laat één ding duidelijk zijn: Personen en bedrijven die willens en wetens bewezen frauderen, moeten keihard worden aangepakt en zijn wat ons betreft geen partners waarmee wij als sector willen worden geassocieerd', aldus Jansen.

Het is volgens de POV een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de keten én de overheid om dit probleem op te lossen en te komen tot een plan van aanpak. De POV pakt deze handschoen op samen met andere partijen.

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft gisteravond met andere partijen overleg gehad met minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) over de mestfraude, waarover dagblad NRC afgelopen dagen heeft bericht. Schouten heeft de sector gevraagd om binnen vier weken te komen met een plan van aanpak.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer