Mestmarkt+wordt+miljoenen+aan+boetes+opgelegd
Nieuws
© Twan Wiermans

Mestmarkt wordt miljoenen aan boetes opgelegd

In drie jaar tijd is in de mestmarkt voor in totaal 22,6 miljoen euro aan boetes opgelegd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) hebben in de jaren 2014, 2015, en 2016 in 2771 beschikkingen

Dat schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer. Het gaat om boetes op grond van onderzoeken door de NVWA in het kader van de Meststoffenwet en de boetes voortvloeiend uit de administratieve handhaving door RVO.nl. Zij stuurt boetes in de vorm van beschikkingen naar bedrijven. Een beschikking kan bestaan uit meerdere boetes.

In de periode 2014-2016 zijn er 1.025 beschikkingen verstuurd in verband met een overtreding in het kader van de gebruiksnormen. Er zijn geen boetes uitgedeeld in verband met overtreding van de derogatienormen en -voorwaarden.

'Bij controles van derogatiebedrijven wordt nagegaan of het bedrijf zich houdt aan de gebruiksnormen zonder de extra derogatieruimte. Is dit het geval, dan is er geen sprake van een overtreding', aldus Kamp.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
Meer weer