Milieudefensie deelt bij Ahold duurzame melk uit

Supermarkten zouden enkel nog duurzame zuivel moeten verkopen, vindt Milieudefensie. Om die boodschap kracht bij te zetten, stonden boeren en burgers dinsdagochtend bij Ahold op de stoep.

Milieudefensie+deelt+bij+Ahold+duurzame+melk+uit
© fot

Omdat eerdere acties de supermarkten nauwelijks in beweging brachten, stonden boeren en burgers vanochtend bij Ahold in Zaandam, de moedermaatschappij achter Albert Heijn, op de stoep om aan het Ahold-personeel pakken duurzame melk uit te delen.

Volgens Milieudefensie levert gewone melk levert te veel milieuschade op. Milieudefensie wil dat Albert Heijn de boeren een paar cent extra betaalt voor hun melk, zodat zij milieuvriendelijker kunnen werken. Milieudefensie wil alleen nog duurzame melk in het schap.

Bij deze duurzame zuivel zijn de koeien gevoerd met regionaal veevoer afkomstig uit Europa. Ook moeten de koeien voldoen aan de normen voor weidegang. Daarnaast stelt Milieudefensie dat de koeien worden gehouden op grondgebonden melkveebedrijven, hoewel deze definitie nog niet definitief is.

Tot slot moet 10 procent van het land bij deze bedrijven zijn ingericht als kruidenrijk grasland.

Bonus van zes cent

De melkveehouders die deze melk kunnen leveren, moeten een gegarandeerde melkprijs beuren van minimaal 37 cent met daarbij een bonus van 6 cent voor duurzaamheidsmaatregelen.

Boer Cock Verweij was erbij: 'Ik wil best milieuvriendelijker werken. Met zes cent extra kom ik een heel eind. AH kan als grootste supermarkt besluiten om die zes cent te betalen. Dat zou boeren en het milieu enorm vooruit helpen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer