Boer investeert weer in graslandmachine

Fabrikanten van graslandmachines zijn optimistisch over de markt en verwachten een matige groei van 3 procent voor het seizoen 2017-2018. Door hogere melkprijzen kunnen veehouders investeren in machines.

Boer+investeert+weer+in+graslandmachine
© Nieuwe Oogst

Dat is de belangrijkste conclusie van de vergadering van de productgroep 'Grasland Equipment' van de Europese fabrikanten van maaimachines, schudders en harken (CEMA) bij Agco in Feucht, Duitsland.

Door de onzekerheid van vorig jaar over de lage melkprijzen op de wereldmarkt hadden de fabrikanten oorspronkelijk verwacht dat melkveehouders en loonwerkers zeer terughoudend zouden zijn om in nieuwe graslandmachines te investeren.

Groeiende vraag

Enigszins onverwacht zijn vanaf de herfst van 2016 de melkprijzen gestegen en kwam er een groeiende vraag naar graslandmachines. Fabrikanten hebben daar succesvol op kunnen inspelen.

Zuivelanalisten verwachten voor de komende tien maanden een stabiele marktomgeving, met zelfs een opwaartse tendens. Op wereldschaal is de vraag naar zuivelproducten en melkvet groot.

Onzekerheid

Analisten herkennen de onzekerheid over de aanbod van zuivelproducten uit Nieuw-Zeeland en Australië tegenover de vraag uit China, de hoge voorraadniveaus van magere melkpoeder en een mogelijke impact van de wisselkoers Euro-Amerikaanse dollar.

In totaal zijn de fabrikanten optimistisch over de markt voor graslandmachines apparatuur voor het seizoen 2017-2018 en verwachten een matige groei van 3 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer