Votex vindt Hillmaster opnieuw uit

De ingenieurs van Votex hebben de Hillmaster 210 en 230 onder handen genomen. Het resultaat is de Hillmaster 220, een klepelmaaier die voldoet aan de eisen van de veeleisende gebruiker.

Votex+vindt+Hillmaster+opnieuw+uit
© Votex

De Hillmaster is een begrip als het gaat om het onderhoud aan taluds. Het is volgens Votex de meest verkochte vlakklepelmaaier in zijn klasse.

De nieuwe Hillmaster 220 is een compacte klepelmaaier met een grote werkbreedte. Het is een combinatie van de 210 (compact in transport) en de 230 (maximale werkbreedte). In de praktijk betekent dit een werkbreedte van 2,21 meter en een transportbreedte van 2,45 meter.

Votex heeft dit weten te realiseren door het rechter rotorlager te integreren in de rotoras en daarmee behoren uitstekende lagerblokken definitief tot het verleden. Door deze bouwwijze heeft de Hillmaster 220 een vlakke rechterzijde gekregen die het mogelijk maakt om strak langs obstakels te sturen.

Y-klepels

De Hillmaster 220 is uitgevoerd met 54 Y-klepelsets van 444 gram per set. Het gebruik van Y-klepels in combinatie met de omkeerbare draairichting van de rotoras maakt het mogelijk om voor- en achteruit te maaien. Struiken meenemen is met de 220 geen enkel probleem.

Bij de nieuwe Hillmaster is gebruikgemaakt van een rotoras met een grote diameter die voorzien is van sterke mechanische labyrintafdichtingen. Hierdoor is de machine niet alleen robuust, maar ook onderhoudsvriendelijk.

Maaicapaciteit

Door de gunstige verdeling van de klepels is het onmogelijk dat ze elkaar raken en dat betekent dat de maaicapaciteit maximaal blijft. Verder is ervoor gekozen om de looprol uit te voeren met conische lagers, zodat de Hillmaster 220 een hogere belasting aankan.

De 220 is uitgerust met sterke ronde buizen op de hoeken ter bescherming van de zijplaten. Nieuw zijn verstevingshoeken ter verbetering van de gewasstroom.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer