LTO wil faunaschade met app in kaart brengen

LTO Noord regio Oost wil een app ontwikkelen waarmee boeren en telers faunaschade kunnen melden. Het melden van schade is volgens LTO nu veel te ingewikkeld.

LTO+wil+faunaschade+met+app+in+kaart+brengen
© lltb harry kager

Het is de bedoeling dat de app landelijk wordt uitgerold. Met de app moeten boeren met de smartphone direct foto's kunnen versturen van wildschade en een schadevergoeding kunnen aanvragen. Op dit moment kan dat alleen via de computer.

Volgens Dirk Dekker, vicevoorzitter van LTO Noord regio Oost, is dat een drempel om schade te melden. 'We leven in 2017. Iedereen heeft een smartphone. We moeten het zo eenvoudig mogelijk maken om schade in beeld te brengen.'

Beheermaatregelen

De app moet ook gebruikt kunnen worden om schade te melden die, vanwege regelgeving, niet in aanmerking komt voor vergoeding vanuit het faunafonds. 'Dat helpt om de schade beter in beeld te brengen en is belangrijke input in het overleg over beheermaatregelen', stelt Dekker.

LTO Noord is in overleg met diverse organisaties om de app te realiseren, onder andere met het Faunafonds. De app moet als middel officieel erkend worden om schadevergoeding aan te vragen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer