Laagpathogene vogelgriep treft Libië

In Libië is begin deze maand op een pluimveebedrijf laagpathogene vogelgriep aangetroffen. Het was de eerste keer dat de ziekte in dat land werd ontdekt sinds juni 2013.

Laagpathogene+vogelgriep+treft+Libi%C3%AB
© Nieuwe Oogst

Een maand voor de uitbraak zijn in de buurt van het besmette bedrijf trekvogels gezien. De besmetting kwam aan het licht nadat in het westelijk berggebied bij 97 pluimveebedrijven monsters zijn genomen en onderzocht. Een daarvan was positief, in de Abuzian-regio.

Hier overleed een kip, de overige negentien dieren op het bedrijf zijn omgebracht. Verder wordt in dat land extra gefocust op screening en zonering. Omdat er vooralsnog weinig is gemonitord, wordt dit over het hele land geïntensiveerd.

Trekvogels

In de omgeving van dit bedrijf zijn begin april trekvogels gezien. Onduidelijk is om wat voor dieren het gaat. Een aantal trekvogels, dat in de zomerperiode Nederland aandoet, overwintert in Afrika en trekt in het voorjaar via onder meer Libië naar Europa. Eén daarvan is de koekoek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer