Veredelaars presenteren rassennieuws in Seed Valley

Deze week ontvangen de veredelaars van groentenzaad in Noord-Holland gasten uit zowel binnen- als buitenland. Tijdens de jaarlijkse open dagen in 'Seed Valley' presenteren de telers het laatste rassennieuws.

Het is inmiddels een traditie dat veredelingsbedrijven in Noord-Holland in dezelfde week hun deuren of velden openstellen voor publiek. De open dagen worden bezocht door veel gasten uit Nederland, maar zeker ook uit het buitenland.

Volgens Caroline Schonck van Hazera komt ongeveer zeventig procent van hun bezoekers uit het buitenland en dertig procent uit Nederland.

Haar collega Marion Vissers, commercieel manger Benelux, stelt dat de open dagen niet alleen belangrijk zijn om nieuws te delen op rassengebied, maar ook om te horen waar de wensen van de klant liggen. 'Het zijn allemaal specialisten op vaak één teelt. Wij kunnen laten zien wat we nog meer te bieden hebben en horen wat zij nodig hebben.'

Veredeling

Het gebied in Noord-Holland tussen grofweg Warmenhuizen en Enkhuizen wordt wel 'Seed Valley' genoemd. Het is wereldwijd befaamd om de kennis over groentenzaad en veredeling. In Noord-Holland werken in de zaad- en verdelingssector meer dan 3000 medewerkers.

Ook dit jaar zijn er weer talloze nieuwe rassen en mogelijkheden. Een nieuw paars aspergeras bijvoorbeeld. Een nieuwe eigenschap in sla die verkleuring voorkomt. Knolvoetresistentie in bloemkool. Een bloemkool die veel minder gevoelig blijkt te zijn voor geelverkleuring of zonnebrand. Of wat te denken van een Chinese kool waarvan het blad nog langer knapperig blijft?

Bedrijven

Onder meer de bedrijven Bakker Brothers, Bejo, Clause, Hazera, Enza, Nunhems, Pop Vriend Seeds, Rijk Zwaan, Syngenta, Sakata, Takii, Wing Seed en Vitalis hebben open dagen. De meeste bedrijven zijn in ieder geval geopen van dinsdag tot en met donderdag. Sommige bedrijven zijn ook op vrijdag en zaterdag geopend. Voor sommige bedrijven geldt dat bezoek alleen mogelijk is op afspraak of uitnodiging.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer