Ctgb+laat+Property+180SC+en+Metric+toe
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb laat Property 180SC en Metric toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week besloten tot de toelating van de nieuwe middelen Property 180SC en Metric.

Property 180SC is een schimmelbestrijdingsmiddel dat is toegelaten in de teelt van wintertarwe en zomertarwe. Metric is een onkruidbestrijdingsmiddel dat voor opkomst ingezet mag worden in de teelt van consumptieaardappel en zetmeelaardappel.

Daarnaast heeft het Ctgb besloten tot uitbreiding in de toelating van de gewasbeschermingsmiddelen Goltix Queen en Contans.

Onkruidbestrijdingsmiddel

Goltix Queen is toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in bieten, lelie, gladiool en pioen. De uitbreiding betreft de toepassing in bieten met 3 liter per hectare voor opkomst en/of 3 maal 1 liter per hectare na opkomst en de aanvraag tot wijziging van het minimum interval van 10 naar 7 dagen bij de bestaande toepassing van 2 liter per hectare.

Schimmelbestrijdingsmiddel Goltix Queen is in bieten alleen toegestaan bij een dosering van 1 liter per hectare als laag doseringssysteem-toepassing. Het Ctgb heeft de toelating uitgebreid met toepassing in de teelt van aardappelen en in wortelen als na-oogst behandeling.

Weer

 • Vrijdag
  16° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  14° / 10°
  10 %
 • Zondag
  15° / 13°
  80 %
Meer weer