Toch+gebiedsproces+rond+waterwinning+Overijssel
Nieuws
© jasper schel

Toch gebiedsproces rond waterwinning Overijssel

Provincie Overijssel organiseert toch een gebiedsproces in Daarle/Vriezenveen om de komst van een waterwinlocatie in goede banen te leiden.

LTO Noord heeft eerder aangedrongen om de omgeving nauwer bij de locatiekeuze te betrekken. Drinkwaterbedrijf Vitens mag van de provincie tussen Vriezenveen en Daarle een winlocatie inrichten waar jaarlijks tot 3 miljoen kuub grondwater wordt opgepompt. De keuze voor de precieze plaats waar het pompstation moet komen is nog niet gemaakt.

Provinciaal adviseur Marga Kool adviseerde onlangs ook een gebiedsproces. LTO Noord refereerde daar nog aan in haar zienswijze. Tot nu toe verwees gedeputeerde Bert Boerman echter naar uitvoerder Vitens voor de verdere afwikkeling van de locatiekeuze.

Toezegging

Marcel Markhorst drong woensdag namens LTO Noord regio Oost in Provinciale Staten nog eens aan op een gedegen afweging door de regio zelf. 'Daar werd positief op gereageerd, merkte ik van de Statenleden. Gedeputeerde Bert Boerman deed daarop de toezegging zo'n proces toch in gang te zetten.'

Markhorst vindt het belangrijk dat er een goede afweging komt, omdat waterwinning van invloed is op de agrarische bedrijven eromheen. 'Wie zitten er in het gebied, wat willen die bedrijven en hoe gaan we tegen dat er schade optreedt? Dat is immers beter dan uitbetalen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer