Nico van Ruiten neemt afscheid van LTO Glaskracht

Voorzitter Nico van Ruiten is vandaag tijdens zijn feestelijke afscheidsreceptie bij de Tuinderij in De Lier benoemd tot Erelid van de vereniging LTO Glaskracht Nederland.

Hij ontving deze unieke onderscheiding uit handen van bestuurslid Leo van der Lans met wie Van Ruiten de afgelopen tien jaar intensief samenwerkte.

Van der Lans roemde de resultaten die onder voorzitterschap van Van Ruiten behaald zijn: Een stabiele vereniging, verbinding met milieubeweging en overheid, meer oog in de sector voor de maatschappij en grote stappen die zijn gezet in milieu- en energiebesparing.

Toekomstvisie

Tijdens de afscheidsreceptie lanceerde LTO Glaskracht Nederland haar toekomstrichting en ambities voor de komende 20 jaar onder de titel 'Verantwoorde Glastuinbouw'. Op basis van de visiedocumenten schreef Tom Bade het boek 'Voorwaarts Mars: over de circulaire kas als kans voor de toekomst'.

Op basis van ruim dertig interviews met ondernemers, deskundigen en bestuurders maakte de auteur een inspirerend verhaal over de circulaire kas. Een kas die zich ontwikkelt tot een duurzaam productie-ecosysteem. De circulaire glastuinbouw staat symbool voor de Verantwoorde Glastuinbouw.

Van der Tak

Het eerste exemplaar van Voorwaarts Mars werd vandaag door Nico van Ruiten overhandigd aan Sjaak van der Tak als symbolische voorzittersoverdracht. Van der Tak is nog tot 1 oktober burgemeester van de gemeente Westland en wordt daarna voorzitter van Glaskracht.

Tijdens dezelfde bijeenkomst werd de wereld een bijzondere plant rijker. Tijdens de afscheidsreceptie ontving Nico van Ruiten een nieuwe luchtzuiverende varen die naar hem is vernoemd. De hybride xPhlebosia (Phlebodium x Pyrrosia) krijgt rasnaam 'Nicolas Diamond'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer