Ervaringsmeldpunt voor aannemen arbeidsbeperkten

Werkgevers die problemen ervaren rond het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking, kunnen dat doorgeven aan een speciaal meldpunt. Het Ervaringenmeldpunt is ingesteld door de ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland.

Ervaringsmeldpunt+voor+aannemen+arbeidsbeperkten
© Jan van Liere

De sociale partners hebben met de overheid afgesproken dat er de komende jaren 125.000 banen worden gerealiseerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Eind vorig jaar stond de teller op 22.554 banen. Daarmee ligt de Banenafspraak cijfermatig op schema.

In de praktijk lopen werkgevers echter geregeld aan tegen bureaucratie en (regionaal verschillende) regels die het in dienst nemen van meer mensen met een arbeidsbeperking in de weg staan. VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO hopen door het Ervaringenmeldpunt beter zicht te krijgen op die problemen en vervolgens de knelpunten te kunnen oplossen.

Opmerkingen

Werkgevers kunnen hun ervaringen over dienstverlening, suggesties voor verbeteringen en andere opmerkingen telefonisch en via internet doorgeven. Het Ervaringenmeldpunt is telefonisch op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur te bereiken via het gratis telefoonnummer (088) 888 66 87.

Via de website van de banenafspraak kan dag en nacht een formulier worden ingevuld. Werkgevers die na de melding willen doorpraten of hulp bij hun dossier nodig hebben, kunnen een (gratis) gesprek aanvragen met een van de aanjagers van 'Op naar de 100.000 banen'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer