LTO krijgt uitleg Inspectie SZW over handhavingsrapport

LTO Nederland en Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaan snel om tafel over rapport 'Staat van eerlijk werk Loon naar werken?'. De inhoud hiervan over controle en handhaving is bij LTO niet in goede aarde gevallen.

LTO+krijgt+uitleg+Inspectie+SZW+over+handhavingsrapport
© Hans Koehorst

De afspraak voor een diepergaander gesprek is gemaakt tijdens een werkbezoek van Loes Mulder, secretaris-generaal van het ministerie van SZW. Zij bezocht woensdag op uitnodiging van LTO en LTO Glaskracht Nederland het orchideeënbedrijf Ter Laak Orchids in Wateringen.

'Dit toont aan dat onze belangenbehartiging werkt. Door continu te laten zien dat we als sector voorop en vooruit lopen op wetgeving zijn we een betrouwbare en gewaardeerde gesprekspartner voor partijen als de overheid', reageert LTO-voorzitter Marc Calon.

Goed werkgeverschap

In Wateringen is intensief gesproken over onderwerpen als goed werkgeverschap en versterking van de positie en het imago van de land- en tuinbouw als werkgever. Gezamenlijk werd geconstateerd dat werkgevers hier een belangrijke rol hebben en dat de Rijksoverheid faciliterend kan zijn.

'Belangrijke thema's waar we op terug zullen komen, zijn de manier waarop inburgering en werken elkaar kunnen versterken, hoe we jongeren opleiden voor beroepen waar ook echt werk voor is en hoe we de samenleving ook de sterke kanten van de LTO-praktijk, inclusief alle innovaties, kunnen laten zien', aldus secretaris-generaal Mulder.

John Barendse en Esther Hokke van Ter Laak Orchids legden in hun bedrijfspresentatie ook de nadruk op het belang van goed werkgeverschap voor hun bedrijf en de wijze waarop zij dit invullen. Met 140 medewerkers kweekt Ter Laak Orchids elk jaar ruim zes miljoen Phalaenopsisplanten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer