Duitse+aspergetelers+vinden+2017+matig+seizoen
Nieuws
© Vidiphoto

Duitse aspergetelers vinden 2017 matig seizoen

Duitse aspergetelers vinden dat zij een matig seizoen achter de rug hebben. Dat blijkt uit een peiling van het Duitse agrarische onderzoeksbureau AMI in Bonn.

Aspergeproducenten geven het jaar 2017 het cijfer 2,43 in een schaal van 1 (zeer goed) tot 5 (zeer slecht). Daarmee is dit seizoen het één na slechtste van de afgelopen vijf jaar. Alleen 2013 werd als negatiever beoordeeld, meldt AMI.

Oogst

Over de grootte van de oogst waren de aspergetelers in de regel nog wel te spreken, maar de vraag naar de groente en de omzet beoordelen zij als tegenvallend. De oogst krijgt van de telers een ruime 2, wat veel beter is dan voorgaande jaren. De vraag naar asperges scoorde in de enquête echter veel lager dan voorgaande jaren, evenals de verdiensten van de telers. AMI kenmerkt 2017 als een seizoen van extremen.

Volgens voorlopige cijfers van het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden hebben Duitse telers dit jaar 127.800 ton asperges gestoken. Dit is een record. De oogst was bijvoorbeeld 6 procent groter dan in 2016.

5.000 hectare

De Duitse telers die aan de enquête meedoen, vertegenwoordigen in oppervlakte - gezamenlijk zo'n 5.000 hectare - ongeveer 20 procent van de teelt. Daarmee zijn de uitkomsten van het onderzoek representatief, aldus AMI.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer