Geurts+wil+opheldering+over+fipronil%2Daffaire
Nieuws
© Johan Wissink

Geurts wil opheldering over fipronil-affaire

De CDA-fractie steunt het verzoek om donderdag een debat te voeren met de staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken en minister Edith Schippers van Volksgezondheid over de fipronil-affaire.

'Zo wil ik weten hoe het kan dat niet eerder is ingegrepen, hoe de sector verder geholpen kan worden en het vertrouwen van consumenten verder kan worden hersteld'm, zegt Tweede Kamerlid Jaco Geurts.

'De afgelopen weken ben ik bij veel pluimveebedrijven geweest om van hen zelf te horen wat er is gebeurd en wat de gevolgen voor hun bedrijven en families zijn. Ik heb hierover, samen met andere politieke partijen, veel vragen aan de staatssecretaris en minister gesteld. Over de antwoorden wil ik met de bewindspersonen in debat.'

Het debat vindt volgende week donderdag plaats.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer