FleuraMetz sluit zich aan bij duurzaamheidspact

FleuraMetz heeft zich aangesloten bij het duurzaamheidspact Floriculture Sustainability Initiative (FSI).

FleuraMetz+sluit+zich+aan+bij+duurzaamheidspact
© FloraHolland

De Dutch Flower Group, Royal FloraHolland, Royal Lemkes en Waterdrinker hebben begin juni FSI in het leven geroepen door een manifest te ondertekenen waarin is bepaald dat in 2020 ongeveer 90 procent van alle verhandelde bloemen en planten duurzaam wordt geproduceerd.

FleuraMetz heeft met het Preferred Supplier-programma een uitgelezen kans de verduurzaming van de sector een boost te geven, zegt het handelsbedrijf. De handelaar in bloemen, planten en accessoires werkt samen met een groep speciale kwekers. 'Ze voldoen op veel fronten al aan de FSI-standaard en ook buiten dit initiatief bouwen de toeleveranciers samen met FleuraMetz aan een verantwoorde toekomst', meldt FleuraMetz.

Puntensysteem

Dankzij de zogeheten FSI 'Basket of standards' kan worden gemeten in welke mate een product duurzaam tot stand is gekomen. Door punten toe te kennen ontstaat zo een gemiddeld cijfer. Dit systeem maakt inzichtelijk waar goede stappen zijn gezet en waar verbetering nodig is.

'Door het goede contact tussen leverancier, kweker en groothandelaar kan er snel en direct gehandeld worden om de positieve ontwikkeling te versterken. Zo kunnen de verschillende schakels in de internationale sierteeltketen een permanente verduurzaming tot stand brengen', stelt het bedrijf. FleuraMetz is een van de grotere handelsbedrijven in sierteeltproducten in Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer