POV: 'Poolse medewerker, neem geen eten mee naar Nederland'

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) roept Poolse medewerkers op varkensbedrijven op alert te zijn op Afrikaanse varkenspest en geen etenswaren mee te nemen uit Polen en Oost-Europa.

POV%3A+%27Poolse+medewerker%2C+neem+geen+eten+mee+naar+Nederland%27
© ZLTO

Het Afrikaanse varkenspestvirus kan worden overgebracht via onder andere besmette dieren, vrachtauto's en personenauto's. 'Maar ook via eten, vooral vlees en vleeswaren', aldus de POV, een collectief van varkenshouders.

Oproep

De organisatie heeft een oproep gedaan in het Pools en vraagt varkenshouders die aan hun Poolse medewerkers te geven of op te hangen in de bedrijfsruimtes en kantines.

Ook in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg worden posters opgehangen vanwege de angst voor verspreiding van Afrikaanse varkenspest vanuit landen als Polen en Tsjechië.

Etensresten

Op de posters langs de A6 wordt uitdrukkelijk aan reizigers uit Oost-Europa gevraagd etensresten niet langs de kant van de weg te gooien, maar in afgesloten afvalbakken te doen. Volgens Duitse experts wordt de ziekte vooral via 'reisactiviteiten' verspreid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer