Afrikaanse+varkenspest+treft+Oekra%C3%AFns+bedrijf
Nieuws
© Pixabay

Afrikaanse varkenspest treft Oekraïns bedrijf

Bij een Oekraïns varkensbedrijf is de Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Vijftien van de 1100 varkens overleefden dit niet. De ziekte komt vaker voor in dat land. Ook worden wilde zwijnen met de ziekte aangetroffen.

Het vorige voorval met deze ziekte dateerde van november vorig jaar. Het bedrijf waar de ziekte deze week is vastgesteld, ligt in Katerynopilskiy, centraal in Oekraïne. De vijftien overleden dieren zijn uit de koppel gehaald en afgevoerd naar een destructiebedrijf.

Verder komt het getroffen bedrijf in quarantaine en worden alle contactbedrijven onderzocht. Daarnaast is er extra aandacht voor hygiëne en ongediertebestrijding. Ook is een toezichtgebied ingesteld, waarbinnen extra wordt gecontroleerd en worden wilde zwijnen in de regio onderzocht.

Weer

 • Vrijdag
  10° / 4°
  15 %
 • Zaterdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
Meer weer