57+Belgische+bedrijven+Fipronil%2Dverdacht
Nieuws
© Ger Loeffen

57 Belgische bedrijven Fipronil-verdacht

In België zijn mogelijk 57 pluimveebedrijven in beeld omdat hier een fipronil-houdend middel is gebruikt voor de bloedluisbesmetting.

Een deel van die bedrijven had Chickfriend uit Barneveld ingeschakeld voor de bloedluisbestrijding. De producten van deze bedrijven zijn geblokkeerd, meldt Vilt. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen was vooralsnog terughoudend met informatie richting de pers. Er werd enkel gesteld dat de juiste maatregelen zijn genomen. Landbouwminister Denis Ducarme stelt nu dat er een lijst is met 57 bedrijven.

Minister van Volksgezondheid Maggie de Block beklemtoont dat uit analyses blijkt dat er geen enkel gevaar is voor de volksgezondheid. Er is 80 procent van de eieren onderzocht, het fipronilgehalte ligt hier ver onder de Europese norm, stelt ze.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer