Fipronil+treft+mogelijk+ook+Franse+kippen
Nieuws
© Huisman Media

Fipronil treft mogelijk ook Franse kippen

Het Fibronil-bevattende middel tegen bloedluis is mogelijk ook in Frankrijk gebruikt. Een pluimveehouder heeft aangegeven dat het middel mogelijk ook op zijn bedrijf is ingezet. Dit bedrijf is direct geblokkeerd.

De pluimveehouder in het departement Pas-de Calais, bij het nauw van Calais, kreeg van de Belgische leverancier te horen dat het middel ook op zijn bedrijf is ingezet. Hij heeft direct de authoriteiten gewaarschuwd. Dit bedrijf is meteen op slot gezet.

Het Franse Ministerie van Landbouw laat verder weten niet bezorgt te zijn over een eventueel schandaal in dat land, meldt Le Parisien. Het ministerie vraagt pluimveehouders om na te gaan welk bloedluisbestrijdingsmiddel is gebruikt. Mocht dit het verkeerde middel zijn, dan volgt direct een recall-actie.'

Wel loopt op dit moment een onderzoek naar het gebruik van het bewuste middel op Franse bedrijven. Daarbij wordt samenwerkt met de Belgische overheid. Een Belgisch bedrijf wordt immers gezien als de leverancier van dit product. Er zijn volgens het ministerie geen besmette eieren naar Frankrijk geëxporteerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer