Dierenorganisaties+verliezen+kort+geding+ruimingen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Dierenorganisaties verliezen kort geding ruimingen

Kippen die fipronil bevatten, mogen worden geruimd. Dat heeft de rechter gisteren bepaald in een door dierenorganisaties aangespannen kort geding.

Deze organisaties, Comité Dierennoodhulp, Een Dier Een Vriend, Stichting Dierennood, Rechten voor al wat leeft en Levende Have zien geen noodzaak in de ruimingen en gebeurt dit enkel uit geldelijk gewin. Ze eisten daarom dat het ministerie van EZ en de Nederlandse Voedsel- en Warenauthoriteit ingrijpen, meldt het AD.

Volgens de rechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven is er geen sprake van een overtreding en is het ruimen niet in strijd met de wet. Een aantal bedrijven ruimt kippen met fipronil. De dieren moeten wel eten, terwijl de eieren niet mogen worden verkocht. Onduidelijk is hoe lang de eieren onverkoopbaar zijn, fipronil verdwijnt niet zomaar uit de kip.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer