De+Samenwerking+%27waarschuwt%27+voor+extreme+grasgroei
Nieuws
© Mike Schellart

De Samenwerking 'waarschuwt' voor extreme grasgroei

Voederproducent De Samenwerking in Haastrecht 'waarschuwt' melkveehouders voor extreme grasgroei met 80 tot 100 kilo droge stof per hectare per dag.

'Deze waarschuwing is uiteraard bedoeld met een knipoog', meldt de voederproducent in West-Midden-Nederland woensdag in haar nieuwsbrief. 'Maar na een periode van droogte is er weer voldoende water gevallen en zien we het gras weer volop groeien. Het lijkt de voorjaarsgroei wel met 80 tot 100 kilo droge stof per hectare per dag.'

De aanwezige stikstof in de bodem komt nu makkelijk beschikbaar, constateert De Samenwerking. 'Het ruweiwitgehalte in het gras zal weer gaan stijgen en daarmee het ureum in de melk. Wees daar alert op en stuur het rantsoen zo nodig bij', zo luidt het advies aan melkveehouders.

Op de Weidewijzer van De Samenwerking staan de groeicijfers van het gras en de versgrasonderzoeken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer